Wanhoja, hurmaavia löytöjä matkan varrelta



 Vanhaan taloon sopivat vanhat, käytetyt huonekalut ja valaisimet. Onneksi niiden myyntikanavia ainakin vielä riittää ja maamme tuntuu olevan pulloillaan upeita aarteita. Valaisimet käytän yleensä ammattilaisen luona, jotta ne ovat varmasti turvalliset ottaa käyttöön.

Toki helpommalla saattaisi päästä kun marssisi huonekaluliikkeeseen ja ostaisi uutena,-mutta ehkä näistäkin  puuttuu se esineen tarina ja matka, josta aikasemmin kirjoitinkin. Suosin täyspuisia, kestäviä huonekaluja. Muutan niistä vähän värejä ja vaihdan kankaita taloon sopivaksi. 



Tämä ruokailuryryhmä löytyi Kotkasta, se jää odottelemaan joksikin aikaa käsittelyjäni. Kaikki tuolit ja pöytä olivat todella moitteettomassa kunnossa.

Melkoisen kovan etsinnän jälkeen löysimme Kustavin puun vanhat keittiön ovet. Keittiökaapit tulevat olemaan  kenties haasteellisin tuleva projekti. Kaapinovet ovat tammiset, ryhdikkäät ja hyväkuntoiset. Rungot vaihdetaan uusiin. Tarkoitus on aikaansaada maalaistyylinen, kalkkimaalattu pinta oviin. Päälle tulee kulutusta lisäävä vahakerros.



Laitalan puusohva parilla tuolilla ja pöydällä löytyi Espoosta. Erittäin ystävällinen myyjä toimitti ne pihallemme. Purin kaikki päälliset pohjia myöten sohvasta ja tuoleista hyvässä seurassa.





Purkaessa verhoiltavia huonekaluja, kuvaan kaikki työvaiheet, jotta osaan koota ne samanlaisiksi uudelleen. Näitäkin pehmustemateriaaleja saa tismalleen samanlaisina verhoomoliikkeistä. Puhelin on tällaisen verhoilijan luottokaveri👌.
Kesä oli lämmin ja kuiva tässä kohtaa. Sain kaikki puupinnat  valmiiksi ja pehmusteet uusittua, päällimmäisen verhoilukangas sai vielä odotella.





Kommentit

Suositut tekstit