Vihdoinkin purkuhommiin!

Mahtavaa! Tämä huhtikuinen viikonloppu tavallaan aloitti projektin, koska talossa tapahtui vihdoin  konkreettisia asioita. Purkuihin saimme apua omilta pojilta, joilta ei voimaa puuttunut. 
 
Tässä on olohuone, josta avautuu ovi tulevaan ruokahuoneeseen ja kuistille. Kuistin oven suljemme, koska vuokralaisia ei ole suunnitteilla 😉Alunperin nämä alakerran huoneet ovat olleet ns. hellahuoneita, joissa on ollut vuokralaisia. Yläkerrassa on asunut talon oma väki. Jokaisessa alakerran huoneessa on ollut tulisija. Tästä huoneesta se on joskus purettu. Jonakin päivänä huoneessa lämmittää taas kakluuni tai pönttöuuni.







Tähän huoneeseen oli joskus tehty kevyt väliseinällinen varastohuone. Kun seinä poistettiin sai huone alkuperäisen muotonsa takaisin. Tässä kohtaa emme vielä tiedä mikä yllätys odottaa vihreällä seinällä.











Lekamies teki äkkkiä selvää seinästä!👏







Kovin kuprulla ollut pinkopahvi poistettiin ja saatiin näkymä hirsiseinään. Hirsi oli kaunista ja kuivaa. Katossa on painaumaa, jonka suoristamista emme näe tarpeellisena. Päädyssä oli piilotettu ikkuna. Teetämme uuden ikkunan  alkuperäisen ulkoasun mukaisesti, kuten myös museovirasto edellyttää. Valoa on luvassa lisää ja näkymä kauniille naapuritalolle.  Lattiassa oli muovimatto, jonka alta löytyi ruskea paksu lautalattia. 




Tähän vaiheeseen huone jää odottelemaan jatkoja. Huone sai alkuperäisen muotonsa sadan vuoden takaa. Seinistä on otettu muistoksi vanhoja tapettikerroksia, joita jossain kohtaa laitan nähtäväksi. Joka huoneeseen jäi tapettikerroksia, joihin emme koskeneet.


Tässä on viereinen huone, josta tulee meille ruokahuone. Huoneessa tehtiin samaa mitä viereisessäkin. Huonokuntoinen pinkopahvi poistettiin yhdeltä sivulta ja taas saatiin näkymä hirsiseinään. Hirsiseinää emme jätä näkyviin ainakaan tähän huoneeseen. Tapetti muissa seinissä ja paljas hirsi ei liene paras yhdistelmä, vaikka näissä hirsissä riittääkin ihailemista. Katosta irroitettiin huopalevyt, jonka alta paljastui  hurmaava paneelikatto. Lattiasta poistettiin taas muovimatto ja alta löytyi sama lautalattia kuin viereisessäkin huoneessa. Jätettä syntyi heti paljon, peräkärryllisiä. Pyrimme viemään jätteet saman tien pois sisältä ja ulkoa, jotta  ne eivät houkuttele sisälleen eläimiä. Ja motto " pidä työmaa siistinä" on jo vuosien saatossa todettu hyväksi työturvallisuuden ja viihtyisyyden lisääjäksi.
Huonokuntoinen pinkopahvi poistettiin yhdeltä sivulta ja taas saatiin näkymä hirsiseinään. 
Katon huopalevyjen alta paljastui kaunis paneelikatto. Luvassa niska-hartiaseudulle haastetta, sen verran paljon paneelin poisto jätti pieniä nauloja lautapintaan.
Lopputulos on hyvä. Seiniin laitetaan hengittäviä materiaaleja, joita tarkennan kunnostuksen edetessä. Sen jälkeen katon ja lattian siistimistä ja maalaamista. 
Vanhan pönttöuunin kunto tarkastetaan alan ammattilaisilla. Uudistanemme sen vain uusilla maaleilla. 
Valmista tuli kahden huoneen osalta,- tuumannee myös Amos-koiruli. Hänellä on tapana käydä aika ajoin katsomassa mitä milloinkin tapahtuu. Kaikki terävät naulat ym. tulee poistettua ennätysajassa, jotta tassut eivät saisi niihin osumaa.







Tästä siirryimme vielä vanhan keittiön puolelle, josta purimme keittiön ja rakensimme muutamasta vanhasta keittiökaapista  väliaikaisen keittiön alakerran remontoijien taukohuoneeseen.


 Poistimme taas levyt katosta ja muovimaton lattiasta. Vanha Högfors-liesi sai jatkopaikan, yritämme löytää pienen ja vähän nostalgisemman tulisijan keittiöön. Harmillisesti tämän aikakauden ja tämän kuntoiset  keittiöt eivät saa muuta jatkopaikkaa kuin kaatopaikka. Melamiinilevyisiä kaappeja ei oikein millään saa uudistettua ja korjattua.
Kaunis ja eheä hirsiseinä vesipisteenkin taustalla.
Keittiön muovimatto oli tiukasti kiinni vanerilevyssä, jonka alta löytyi  jälleen ruskea puulattia👍
Näistä tunnelmista siirryimme yläkertaan, toki sitä ennen taas veimme jäteasemalle sinne kuuluvat purkutuotteet.
Lopuksi taas naulojen ja nastojen poisto lattioilta. Sanomalehti olikin vaikeampi poistaa. Se oli vuosien myötä liimannut itsensä tukevasti puuhun kopioiden tekstiä uusille lukijoilleen😉.
Seuraavaksi siirryimme yläkertaan. Pala kerrallaan hyvää tulee.

Kommentit

Suositut tekstit