Sähköjohtojen reitittämistä, putkien suojaamista ja vähän pikkukuistin kattoakin talven tuiskuissa

 Sähköjohtojen kuljettaminen kattolistojen tuntumassa on aikaavievää  ja tarkkaa työtä suunnitelmien pohjalta.Täysin oikein pitää mennä, jotta kaikki toimii kuten pitääkin. Pari johtoa pudotetaan pitkin seinän pintaa, muistuttamaan menneistä ajoista. Samoin kattolampuissa käytetään kangaspäällysteisiä johtoja. Tulevia pistorasioita emme posliinisina raaskineet ostaa, koska hinta on niissä huikea. Näitä kangasjohtoja saa esim. Domus Classicasta, netistä ja mm. Tallinnasta. Tässä työssä saimme apua keskimmäiseltä nuorelta.





Tähän ne kaikki johdot pikkuhiljaa kerääntyvät, jonakin päivänä jokaisella on omat sulakkeensa.

Talvi oli kaunis, mutta melko raadollinen remontoijalle, joka uusii lämmitysjärjestelmän, vesiputket jne. Kylmää riitti, samoin lumitöitä. Kun talo on erillispattereiden ja lämppärien varassa yksin, oli viikosta toiseen aina remonttityömaalle tulo koleaa ja kalseaa. Pönttöuunien lämpö auttoi, mutta ehkä eniten ripeätahtinen työnteko ja asenne. Ääri-ilmiöiden lisääntyminen vallitsevan säätilan pitkittymisineen  ei ole hyvä asia.

Toki olisi työt voineet olla näitä ulkotöitäkin. Tässä kuvakollaasi autotallin purkamisesta sillä välin kun me varauduimme sisällä talven kovenemiseen ja jatkoimme sisätöitä. 












Pikkukuistin kattohan purettiin, jotta sinne saatiin eristeet. Osa laudoista oli vähän kuluneita eikä niitä voitu enää laittaa takaisin. Hyödynsimme vanhan vaatekaapin oven, siellä se nyt komeilee lukkoineen. Tarkoitus olisi maalata katto sinertävään sävyyn, jollainen  se on saattanut alunperinkin olla.












Kommentit

Suositut tekstit