Pikkukuistin kunnostusta ja kellarissa puuhastelua

 


Tätä kuistia kunnostimme kesän  lopussa. Tämä oli siis ollut sisäänkäynnin roolissa eri perheille, vailla varsinaista lämmitystä, joten kuisti sai lisää eristettä seiniin ja lattiaan. Tilaan tulee aikoinaan yksi lämmin ovi puutarhaan. Ikkuna pysyy malliltansa samanlaisena, mutta vaihtuu kolmilasiseen, lämpimään  ikkunaan.  Paneelikatto oli valmiina, lattialta löytyi taas lautalattia vain hiontaa ja maalausta vailla olevana. Tähän kohtaan osui vähän armollisempi säätila, jonka kummasti huomaa, kun sää oli oikutellut pitkin matkaa.





Ulkoverhoilu tehtiin uudelleen alkuperäisen laudan mitoituksilla. Pohjamaalaus tehtiin ennen syksyä, tässä näkyy jo vihertävä sävy. 












Työt saatiin valmiiksi hienosti ennen kesän taittumista syksyyn ja päästiin sisätöihin. Minä sain kunnian maalata kellarin tulevaa teknistä tilaa ölylämmityksen poistuessa ja vaihtuessa vilp-järjestelmään.



Kuisti oli kuin karkki, mutta kylmä ja vetoinen🍬


Ovia tilasta suljettiin kaksi. Oikeanpuoleinen avautui  olohuoneeseen, edessä oleva ovi puutarhaan. Jäljelle jää ovet puutarhan toiselle puolelle ja ruokahuoneeseen.







Kohta hyvästit kylmälle, koolausta joka paikkaan.




Ekovillaa saa levynä ja puhallettavana.





Työnteon jälkiä😃






"Kauheeta, kun iskä on niin sotkuinen ja vähän muutenkin erikoisesti pukeutunut!"

Laitan tämän vielä tähän kunnianosoitukseksi  ja muistoksi, koska hirsi ei jää näkyviin. Lieneeköhän tämä jonkun puurakentajan puumerkki  itsestään? Ryhdikäs ja vaikuttava merkintä, suorastaan upea! Minulle googlaus ei tuottanut mitään tulosta.







Lämmitysjärjestelmän  vaihdossa jouduimme päätymään vesi-ilmalämpöpumppuun maalämmön sijaan. Alue on pohjavesialuetta, joten tätä asiaa ei tarvinnut sen enempää pohtia. Koska järjestelmienkin vaihto kestää aikansa, oli meidän tilattava pieni määrä pari kertaa vielä öljyä, jotta tarkenimme tehdä töitä. Mutta öljyllä lämmittäminen loppui tässäkin talossa syksyllä 2023. Kellarin seinien ja katon siistiminen oli järjestelmien vaihtojen yhteydessä järkevää. Laitteiden asennusten jälkeen maalaminen olisi ollut mahdototonta. Pienen lämmittimen ja podcastien kanssa työ oli ihan mukavaa, vaikka kellarit syksyn ilta-aikaan ei niin viehkeitä paikkoja olekaan😉.








Onnekseni sain aina välillä seuralaisen tännekin ihmettelemään touhujani💗
Kun oma osuuteni oli valmis, luovutin tilat mieluusti tekniselle väelle ja siirryin takaisin varsinaisiin sisätiloihin.






Kommentit

Suositut tekstit