Ikimuistoinen isänpäivälahja pojilta

Piharakennuksen ja muuttuvan ajotien takia yksi mänty piti ikävä kyllä kaataa. Tätä emme tehneet itse, koska arboristintaitoja ei meillä ei ole, emmekä aioi harjoitellakaan, vaan tilasimme ammattilaisen tekemään kaatamisen. Kaato sujui odotetun hienosti. Kaadosta seurasi melkoiset risutalkoot sekä valtaisa kasa puupölkkyjä. Peräkärry sai taas pari keikkaa laijitteluasemalle. Suureksi iloksi mieheni sai pojilta isänpäivänviettoon ehdotuksen. Nuoret ehdottivat tulevansa  kaikki kolme puutöihin. Vanhassa vajassa oli edelliseltä asukilta jäänyt myös aika paljosti  polttopuita, mitkä piti myös siirtää turvaan rakennuksen purkajilta.  Koska mänty oli vanha, pölkyt olivat myös sen mukaisia. Klapikonettakin olisi voinut vuokrata, mutta se ei kuulunut päivän teemaan.  Retkeilijöille kirves on tuttu työkalu, toki tätä varten hankittiin isompi halkaisukirves. Päivästä tuli todellinen hyvän mielen kuntoilupäivä!







Aina pihaan tullessa, katse kääntyy kohti tätä taideteosta ja mieli hyrisee😋

Joulun tietämillä automme sai vähäksi aikaa seuraa. Kaivinkone purki pahasti notkahtaneen piharakennuksen ja teki pedin uudelle ajotielle. Tämä rakennus ei ollut hirsinen eikä suojelukohde. Tässä rakennuksessa ei ollut mitään mitä itse olisimme voineet kierrättää. Rakennuksen ylväät ajat olivat vain muisto tämänhetkisessä melankoolisuudessaan. Nyt pihatie on vankka, tuleehan pihaamme säännöllisesti järeitäkin autoja tuomaan erilaisia tavarantoimituksia. Teemme uuden autotallin, hieman vaan kooltaan pienemmän. Teetämme uuden piharakennuksen pohjatöineen, ainoastaan verhoilulaudoituksen, viimeistelyt  ja maalaukset teemme itse.  


Viimeistä kesää viedään näissä kuvissa, pahoittelut siitä. Aarteitakaan emme ikävä kyllä rakennuksesta löytäneet, taisi jäädä Järvisen vanhoihin suksiin saalis.










 Jouluista tunnelmaa oli vaikea kokea pihalla jouluviikolla, mutta onneksi se  sai taivaasta joululahjaksi pienen lumikuorrutuksen 🎄🎅
























Kommentit

Suositut tekstit